Watch amazing videos from the world of extreme sports in HD. Portal dedicated to videos, pictures and articles about extreme sports. This site is not just for those who are engaged in this extreme fun, but also for those who do prefer to watch from the comfort of your living room.


GoPro s potěšením oznamuje vydání nejmodernější sportovní kamery na světě - HD Hero 2. GoPro HD Hero 2 umožňuje zachytit úžasné momenty v profesionální kvalitě 1080p HD a 11 megapixelové fotografie. Nová kamera HD Hero 2 je nyní k dispozici na GoPro.com. Zde je video natočeno novou kamerou od GoPro.


  


Nezapomeňte video přepnout na HD!

Ve videu se ředstaví:
AEROBATICS PILOT: Kirby Chambliss, SURF: Alana Blanchard, Monyca Byrne-Wickey, Marlon Gerber, Lee Wilson, Mikala Jones, Malia Manuel, Made Garut Widiarta. SKI / SNOW: Tim Humphreys, Tucker Perkins, Tom Wallisch, BASE JUMP: Jeb Corliss, Matthias Giraud, Jeff Nebelkopf, Marshall Miller, Neil Amonson, Jesse Hall, JT Holmes, Jokke Sommer. DIVE: Andy Casagrande, MOTO: Ronnie Renner, Myles Richmond, Tom Parson, MUSIC: The Glitch Mob - "We Can Make the World Stop"








HD Hero 2 je oproti svému předchůdci HD Hero z roku 2009 dvakrát tak výkonný. Nová "helmová" kamera slibuje, že umožní zachytit 1080p video v poměru 16:9 ve třech úhlech - úzkém (90 stupňů), středním (127 stupňů) a širokém (170 stupňů). Navíc dokáže vyfotit až deset 11Mpx snímků za sekundu. Kamera je opatřena mini-HDMI portem, USB, slotem na SD kartu a HERO porty, které umožňují sdílet pořízené video.






Technická specifikace:
11 Mpix snímač o velikosti 1/2,3″
Zoom objektiv f2,8, tři úhly záběru: 170°, 127° a 90°
Video 120 fps WVGA, 60 fps 720p, 48 fps 960p, 30 fps 1080p
11 Mpixelové fotografie, 10 snímků za sekundu
Timelapse režim, fotografie každých 0,5, 1, 2, 5, 10, 30 a 60 sekundy
Integrovaný ohřívač baterie pro její větší výdrž v chladu
Podpora pro SD karty až do kapacity 32 GB
Vstup na externí mikrofon (3,5 mm jack)
Monochromatické LCD s novým uživatelským rozhraním
Dálkové ovládání až 50 kamer přes Wi-Fi
Možnost prohlížet fotografie a video dálkově přes Wi-Fi
Živé streamování videa a fotografií na web
Li-Ion baterie o kapacitě 1100 mAh, nabíjená přes USB, výdrž cca 2,5 h








A to nejlepší na závěr: HD Hero 2 nabídne zjednodušené, velmi příjemné uživatelské rozhraní, o kterém u původního HD Hero nemohla být řeč. HD Hero 2 se prodává ve třech provedeních: univerzálním pro outdoor, na motorky a na surfy. Všechny stojí 300 dolarů - cena původní helmy Hero byla snížena na 200 dolarů. GoPro ke svým helmám nabízí i široké spektrum příslušenství jako LCD Backpac nebo 3D Hero Systém.




Další úžasnou věcí je akrylátové podvodní pouzdro, které je součástí všech tří sad. Kromě toho, že chrání čočku a celou kameru před prachem, kamínky a zvyšuje její odolnost, je vodotěsné do 60 m!










A to jsou jen základy. Další příslušenství je možno dokupovat – 15 různých úchytů (nalepovací úchyt už jsem zmínil, k dispozici je ale třeba i prohnutý nalepovací úchyt pro připevnění na vypouklý povrch), přídavné battery packy, externí LCD (bez něj není možné prohlížet fotografie/video jinak než stažením do počítače, samotná kamera LCD pro tyto účely nemá) a další – třeba i takovou vychytávku, jakou je přídavná “placka” na záda reflexní červené barvy, která zajistí, že se GoPro nepotopí, ale zůstane plavat na hladině.








Všechny edice stojí USD 299, vzhledem k vybavení a výkonům se mi zdá cena jako adekvátní a dostupná. Za zmínku ještě stojí, že cena předchozího modelu klesla na USD 239.