Watch amazing videos from the world of extreme sports in HD. Portal dedicated to videos, pictures and articles about extreme sports. This site is not just for those who are engaged in this extreme fun, but also for those who do prefer to watch from the comfort of your living room.


Life Cycles 
- vypráví velkolepý příběh na kole, od jeho založení až po jeho eventuální zánik. Tento jedinečný film vytvořila produkce Stance Films ve spolupráci s Schimano, Scott Bicycles & Pinkbike.com. Celý příbeh má na svědomí režisér Derek Frankowski a
 Ryan Gibb


Jízda beroucí dech, výborné prvky, prezentace průběh jízdy, ukázka jak vytvořit popřípadě zničit ztezku. Ve filmu Semenuk, Hopkins, Schwartz, McIntosh, McCaul Agassiz, Hunter a Vanderham jako hrdinové příběhu tohoto nádherného filmu. Life Cycles je jako oslava jízdních kol, která zaujme každého kdo někdy jel na kole. 





Life Cycles - official trailer 

Ocenění filmu Life Cycles












Profesionální jezdci ve filmu Life Cycles:

Graham Agassiz 
- Kanadský profesionální  Mountain biker. A také výborný jezdec dirtjump.

Mike Hopkins 
profesionální Freeskier a Mountain biker. Z Britské Kolumbie. Nejen, že zvládá profesionálně jízdu na horském kole v létě ale i profesionálně lyžuje v zimě.

Matt Hunter 
-  z Kanadské Kamloops. Vítěz prestižní soutěže UFC a jeden z nejlepších freeriderů v tomto sportu.

Cam McCaul 
- uznávaný profesionální Mountai Biker. Cameron McCaul jezdí výborně i slopestyle a dirt. 

Riley McIntosh 
-  mountain bike jezdec z Nelson, BS, který ze všeho nejraději buduje ztezky a pak je projíždí s přáteli.

Evan Schwartz 
- neuvěřitelná osoba, která má vynikající zaměření na všechno. Zejména profesionální Mountain biker.

Brandon Semenuk 
- Kanadský profesionální Mountainbike Freeride jezdec. Vítěz prestižní soutěže Red Bull Rampage 2010.

Thomas Vanderham 
- známá freeridová legenda, rodák ze severního Vancouveru v Kanadě. Thomas je jedním z těch, kteří definují a vytváří nový styl ježdění.




Life Cycles posouvá úroveň MTB videí na úplně novou úroveň, technicky srovnatelnou s měřítky celovečerních filmů pro kina. Nelze opominout fakt, že jsou to právě MTB videa (a dost možná i sportovní videa obecně), které například vedle experimentálních filmů nacházejí zcela nové vyjadřovací prostředky, jež jsou určující i pro kinematografický vývoj. Life Cycles byl natočen na dvě kamery RED disponující 4K rozlišením a tudíž v kontextu MTB filmů nabízejí ojedinělý vizuální zážitek. Zajímavé je však, kam posouvá samotný subžánr MTB filmů. Už to není "pouhá" kinematografie atrakcí, která za sebou vrství vysoce stylizované koláže sjezdů bez děje, ale naopak je snaha celý film uchopit jako příběh. 




Ač už je "život kola" napádem jakkoli primitivním, ve výsledku tak posouvá celý koncept MTB videí, protože zde seskupení jednotlivých scén musínutně dávat chronologický smysl. Stále je to však jakýsi polotovar na rozmezí obou kategorií. Není to prostě takové to klasické MTB video.